Politikë

Përvjetori i Shqipërisë në NATO/ Mesazhi i Blinken: Krenarë me ju si aleatë, aleanca vazhdon të rritet

Blinken ndau një mesazh, duke theksuar se Aleanca është sot më e bashkuar se kurrë. 

f.t
Përvjetori i Shqipërisë në NATO/ Mesazhi i Blinken:
Antony Blinken

SHBA- Në 15 vjetorin e pranimit të shqipërisë në NATO, sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken ndau një mesazh, duke theksuar se Aleanca është sot më e bashkuar se kurrë. Blinken thotë se janë krenarë për aleancën me Shqipërinë, ndërsa thekson se lidhja vazhdon të rritet dhe të përshtatet për të adresuar sfidat në zhvillim të së ardhmes. 

“Në emër të Shteteve të Bashkuara, përgëzoj Shqipërinë dhe Kroacinë për 15-vjetorin e anëtarësimit tuaj në NATO. Pesëmbëdhjetë vjet më parë, ne kremtuam angazhimin që demokracitë tuaja bënë jo vetëm për mbrojtjen e Aleancës sonë, por edhe për mbrojtjen e paqes dhe prosperitetit në të gjithë rajonin. Sot, ne nderojmë angazhimin tuaj të vazhdueshëm për të mbrojtur çdo pëllëmbë të territorit të NATO-s, siç mbrojmë edhe vlerat tona të përbashkëta demokratike. Në këtë përvjetor, ne mbetemi krenarë që qëndrojmë me ju si aleatë. Ndërsa Aleanca jonë vazhdon të rritet dhe të përshtatet për të adresuar sfidat në zhvillim të së ardhmes, NATO është më e fortë dhe më e bashkuar se kurrë”, shkruan Blinken.

15 vite më parë Shqipëria u antarësua në NATO. Anëtarësimi në NATO shënoi një kthesë të rëndësishme për sigurinë e vendit, duke e renditur atë në krah 32 vendeve të tjera. Pas ftesës në Bukuresht më 3 prill 2008, Aleanca e Atlantikut të Veriut me datën 1 prill të vitit 2009, në një vendim historik, pranoi Shqipërinë si anëtare me të drejta të plota të saj. Për shqiptarët, pas 5 dekadash diktaturë, ky akt ishte arritja më madhore në fushën politike dhe atë të sigurisë kombëtare pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë. /ZËRI

Poll

MOS HUMB