Qytetërim

Apple: Sjellja e inteligjencës artificiale në iPhone përmes ChatGPT (Të gjitha ndryshimet)

Çfarë është 'Apple Intelligence' që vjen në versionet e reja të sistemeve iPhone dhe Mac?

k.m.
Apple: Sjellja e inteligjencës artificiale në iPhone përmes
Apple

TIRANË- Apple ka njoftuar përmirësimin e një sërë opsionesh. Versionet e reja të sistemeve operative iPhone dhe Mac do të kenë akses në ChatGPT përmes një partneriteti me "OpenAI". ChatGPT mund të përdoret gjithashtu për të fuqizuar funksionet e pajisjeve Apple, duke përfshirë prodhimin e tekstit dhe përmbajtjes. Por bashkëpunimi i Apple me Inteligjencën Artificiale nuk është mirëpritur nga të gjithë!

Elon Musk, pronar i Tesla dhe X (ish- Twitter), ka kërcënuar se do të ndalojë përdorimin e iPhone në kompanitë e tij për shkak të mungesës së sigurisë në të dhëna.

"Apple nuk e ka idenë se çfarë po ndodh në të vërtetë kur i dorëzon të dhënat tek OpenAI,"- u shpreh Musk.

Çfarë është Apple Intelligence?

Apple Intelligence nuk është një produkt apo një aplikacion në vetvete. Ai do të jetë pjesë e çdo aplikacioni dhe produkti të Apple që përdorin konsumatorët – qoftë si një asistent shkrimi që përmirëson draftet e mesazheve, ose hartë që mund të tregojë rrugën më të mirë për takimin tuaj të ardhshëm. Me këto përmirësime, është i ngjashëm me Copilot të Microsoft - por nuk do t'ju duhet të paguani ekstra për ta aktivizuar atë.

Siri, asistenti zanor i blerë nga Apple në 2010, është rinovuar me një GUI të ri dhe ka një qasje më "komunikative" për të ndihmuar përdoruesit.

Por cilat janë risitë e Apple?

Apple prezanton "Genmoji", një veçori e re që do të gjenerojë reagime të ngjashme me emoji në fluturim, në mënyrë që kur nuk mund ta gjeni atë që dëshironi, thjesht mund ta krijoni atë për ju nga AI. Në mënyrë të ngjashme, një veçori e re e gjenerimit të imazheve po vjen në iOS 18, e quajtur Image Playground. Për më tepër, Apple po sjell AI në aplikacionin Photos. Kështu që ju mund të kërkoni për gjëra të tilla si një person që është duke bërë rrota karroce. Ai shtoi gjithashtu veçori të ngjashme me Gomën Magjike të Google, si aftësia për të fshirë një person nga një foto.

 

Apple: Sjellja e inteligjencës artificiale në iPhone përmes

Nga përditësimet e Messages deri në ridizajnimin e një aplikacioni Photos që mund të ngatërrojë disa përdorues përpara se të shkojnë drejt suksesit, iOS 18 duket si një punë e madhe. 

Apple: Sjellja e inteligjencës artificiale në iPhone përmes

/ZËRI

Poll

MOS HUMB